Porte Aperte
Cursussen Italiaans
 
 
 

Cursussen 

 

Vakantiecursus Italiaans

Gaat u deze zomer naar Italië op vakantie en wilt u weleens wat meer dan alleen communiceren met handen en voeten? Dan is deze cursus beslist wat voor u. In 8 lessen leert u op ontspannen wijze de grondbeginselen van het Italiaans. De lessen zullen elk een eigen thema hebben dat geheel aansluit bij een vakantie in Italië. Denkt u bijvoorbeeld aan elkaar begroeten, iets bestellen in het Italiaans of een bezoekje aan de supermarkt. Wat is er immers leuker dan boodschappen doen in het Italiaans? Uiteraard zal er ook aandacht besteed worden aan de grammatica en uitspraak. U hoeft geen voorkennis van het Italiaans te hebben om aan deze cursus deel te nemen. Wel vraag ik u om thuis af en toe wat voor te bereiden. 

Data en tijden volgen in 2019. Het lesmateriaal is inbegrepen in de prijs. 


Italiaans voor beginners 

Italië is een land met een rijke historie, natuur en cultuur en een prima klimaat. Logisch dan ook dat veel mensen 'de laars' weten te vinden voor een welverdiende vakantie. Deze cursus is echter bedoeld voor iedereen die op wat voor manier dan ook met de Italië te maken heeft. Wie weet heeft u Italiaanse familieleden met wie u een net wat dieper gesprek wilt voeren of dient u het Italiaans onder de knie te hebben om zaken te kunnen doen. 

In de lessen wordt aandacht besteed aan de grammatica, de uitspraak, het alfabet, tellen in het Italiaans en conversatie. Als lesmateriaal hanteer ik het leer- en tekstboek Buongiorno! (uitgeverij Intertaal), maar ik zal daarnaast ook meer vertellen over de Italiaanse cultuur en gebruiken. Er zal geregeld een spelletje tussendoor komen om ook spelenderwijs de Italiaanse taal machtig te worden.    

De lessen starten na de zomervakantie.