Porte Aperte
Cursussen Italiaans
 
 
 

Over mij

 

Porte Aperte is Italiaans voor 'open deuren'. Zowel beroepsmatig als privé kom ik al tientallen jaren in Italië en wat voel ik me thuis in dit bijzondere land. Deuren hebben er altijd voor me open gestaan, maar ik heb ook gemerkt dat een gedegen kennis van de taal er mede aan bijdraagt dat deuren voor je geopend worden. 

Ik heb Romaanse Talen en Culturen (met als hoofdtaal Italiaans) gestudeerd aan de Rijksuniversiteit in Groningen. Tijdens mijn studie heb ik diverse mogelijkheden aangepakt om in Italië te verblijven, waaronder een studieperiode aan de Università degli Studi in Siena en een stageperiode in het Teatro Gaetano Donizetti in Bergamo. Tijdens die studiejaren heb ik met veel plezier volwassenenonderwijs gegeven aan de Volksuniversiteit in Veendam en aan de Società Dante Alighieri in Leeuwarden. 

Inmiddels woon ik alweer jaren met mijn gezin in Brabant en werk ik als Product Manager in de reisbranche. U begrijpt het al, beroepsmatig wordt Italië regelmatig door mij bezocht. Ik doorkruis het land van boven naar beneden en andersom met als doel meer Europese vakantiegangers naar 'de laars' te krijgen.   

Met de cursussen wil ik bereiken dat deuren ook voor u open gaan, dat er gecommuniceerd wordt (en niet alleen met handen en voeten) én dat er, op welk niveau dan ook, interactie ontstaat tussen u en de Italianen. Uiteraard zal de nadruk op de taal liggen, maar ik zal zeker niet nalaten u te vertellen over de rijke Italiaanse cultuur en gebruiken.